onsdag 28 november 2012

Stor flicka

"Jag är en stor flicka. Jag har vuxit, jag är en stor flicka. Som mamma...och mommo... och Eva". Min pratsamma lilla flicka med tusen miner och ansiktsuttryck har kavat spatserat fram utan blöja idag. Hela dagen, även de många timmarna på stan. Utan ett enda missöde. Jag är så stolt över henne. Som för att ytterligare understryka sin stormstegsutveckling räknade hon galant till fem idag. Upprymd över dagens blöjfrihet ställde hon sig sedan vid läggdags upp i sängen (= föräldrasängen) och deklarerade att hon inte behöver tutten (nappen), slängde den i en vid båge, och sade att hon vill sova i sitt eget rum, i egen säng. Utflykten till den egna sängen, i det egna rummet, varade inte så länge, men det var uppenbarligen ett spännande försök, som utlöste en lång pratstund om hur stor E är, hur mycket hon vuxit, hur mysigt det är i det egna rummet, även om det inte var riktigt tillräckligt tryggt för övernattning ännu.

Jag blir riktigt upprymd själv över alla förändringar. Jag har gruvat mig för både blöj- och nappavvänjning, men börjar inse att min lilla unge är en väldigt förståndig typ, som nog kommer att klara av det hela så småningom.

måndag 5 november 2012

Symaskin

Det här MÅSTE du blogga om, sade min lillasyster, när jag satte mig vid symaskinen och sydde mitt livs första plagg. Det blev bra, vilket kanske är mera tygets och modellens förtjänst, än sömmerskans. En tubhalsduk döljer ju barmhärtigt eventuella brister i sömmarna och ligger på just rätt svårighetsgrad för mig. But I did it!