måndag 28 maj 2012

Äntligen

Så mysigt det känns att slå sig ner vid datorn och alla bloggar igen. Och så enkelt det är att kolla upp olika saker och sköta ärenden när nätuppkopplingen fungerar även här hemma.

Snubblade över en sång med rubriken "Bön är mitt hjärtas modersmål " idag. Jag tyckte att det lät så rätt, så gott, så skönt, så det som jag innerst inne vill, att jag avslutar dagens inlägg med att citera sången, men det är framförallt rubriken om tilltalar mig.

Bön är mitt hjärtas modersmål,
bär varje suck till himmelen.
Längre än något annat når, når den,
och Gud, 
du känner den. 
Sucken förstår du, varje ljud.
Sucken, som rör ditt hjärta, Gud.

Den suck som inte funnit ord
bär jag, i Jesus, fram till dig.
Att du är lyhörd, du är god, 
tror jag vill ge ett svar till mig.
Och, trots mitt knappa ordförråd,
svarar din kärlek full av nåd.

(Charles Wesley, tolkad av Tomas Boström)




Soon, very soon

Jag är snart tillbaka!

måndag 21 maj 2012

Väntan

Jag har ofrivillig nätfasta eftersom vår nätanslutning inte fungerar för tillfället.

onsdag 2 maj 2012

Kropp och liv

Det började med att jag läste Underbara Claras (ja, hon är faktiskt underbar) blogg och kommentarerna till ett inlägg där. Därifrån halkade jag in här och hade både roligt och kände mig lite träffad. Det här är den första våren i mitt liv som jag med all tänkbar tydlighet känner mig medelålders. Den där glansen och skönheten som kommer sig bara av att man är ung och glittrande, relativt bekymmerslös och utsövd, snabb, mjuk och smidig börjar faktiskt, riktigt på riktigt, höra till förfluten tid. Det är underligt att det känns så annorlunda att vara i den ålder jag är nu, än jag trodde när jag var yngre, och kroppens åldrande överraskar mig. Jag hinner liksom inte med. På något sätt är det som om man blev äldre i ett slag bara av att få barn. Barnets utveckling sker så snabbt att man plötsligt blir medveten om tiden på ett nytt sätt och man inser att tiden lämnar spår också hos en själv, även om det sker mycket mera smygande än hos ett barn.

Om jag inte vore så trött skulle jag kunna vidareutveckla resonemanget här. Alla de där tankarna jag tänkt på sistone om utseende, skönhet och åldrande, men jag ska välja klokt och gå och sova skönhetssömnen istället.  God natt!




tisdag 1 maj 2012

Vardag

"Det krävs mod att förstå att livet är upprepning, och att detta är livets skönhet." (Sören Kierkegaard)


"Nu sluter sig vardagens rymd kring oss två, lik en len lätt dimma.
Är du rädd att bli fånge, är du rädd att drunkna i det gråa?
Var inte rädd: i vardagens innersta,
i allt livs hjärta,
brinner med stilla nynnande lågor en djup, hemlig helg
." (Karin Boye)