tisdag 31 januari 2012

Januaris fem fina

I december skrev jag sporadiskt inlägg enligt en viss kalender. En av rubrikerna handlade om att skriva ner fem fina saker som hade hänt under månaden. Det var en så nyttig tankeövning att jag tänker göra den igen. Här är januari månads fem fina:

1. E är alldeles extra underbar just nu. Så livfull, så bubblande av prat, så gosig, så intresserad av allt och i så full utveckling hela tiden.
2. I december månads fem fina skrev jag om en bekantskap som övergick i nära vänskap. Jag måste nämna detta nu igen, eftersom det känns nästan som om jag funnit en syster. Att vi dessutom hjälper varandra med barnen gör ju inte saken sämre.
3. Det ljusnar därute.
4. Jag tog mig till ett köpcentrum en dag. Tillsammans med E. Bara för att testa om det är möjligt att överleva en sådan sak med en livlig ettåring som kompanjon. Jodå, det gick. Riktigt fint till och med, men jag är glad att jag inte var ute efter något speciellt. Jag ville bara komma ut lite. Titta på vackra saker och kläder, att köpa något var inte lika viktigt och det gjorde jag inte heller. Det var avkopplande, skönt, nästan lite terapeutiskt, att bara gå runt utan särskilda mål.
5. Jag fick en parfym i födelsedagspresent av min man. Den doftar gott och vardagen känns ett stänk mera glamorös när jag använder den.

tisdag 17 januari 2012

Hemma igen

Den första dagen tillbaka hemma efter en längre vistelse hos mina föräldrar och syskon är alltid lite jobbig. Både jag och lillan är gnälliga och oregerliga. Någonting saknas. Men redan mot kvällen börjar lugnet igen infinna sig och idag har vi haft en riktigt bra dag, trots att vi båda är rejält förkylda. Jag kände en plötslig längtan efter att begrava händerna i en pösande deg så vi bakade morotssemlor, jag och min lilla medhjälpare. Hon åt deg och semlor med stor lust och jag bakade med lika stor lust. Imorgon kommer jag att få ett par timmar egentid, vilket gör mig alldeles ställd. Vad ska jag göra av den tiden? Det finns så mycket jag borde och det finns så mycket jag behöver, som fungerar bäst utan lillan. Kanske det blir en stilla stund på ett café. En reflekterande stund med dagboken, en möjlighet att samla tankarna, vända blicken uppåt och inåt. Det skulle också vara underbart att städa utan en liten medhjälpare, men det är kanske ändå inte mitt mesta behov.... ;)

lördag 14 januari 2012

Själens vård

Jag och min lilla skatt har hämtat näring hos rötterna en hel vecka. Det är så underbart med flera vuxna runt sig, som alla tar sig an E. Och mig också! Imorgon reser jag och E söderut till vår vanliga vardag igen. Just nu känner jag mig inte särskilt entusiastisk över det, men så småningom landar vi ju i det också. En aktiv vecka väntar oss.